Nadia Dalbuono

Amerikaneren er den selvstændige fortsættelse til Fordærv i serien om kriminalkommissær Leone Scamarcio, der har gjort op med sin mafiafamilie og er blevet en del af politiet. Scamarcio er en gudsbenådet efterforsker, men han er plaget af fortidens skygger, og hans baggrund giver ham mange fjender på begge sider af loven – men også en indsigt i de mørkere sider af samfundet, som mange af hans kolleger mangler. Bøgerne om ham er dunkle og ofte skræmmende fortællinger om det italienske samfunds underverden og de hemmeligheder, der lurer bag overfladen.

BAGSIDETEKST

Det ligner selvmord, da kriminalkommissær Leone Scamarcio kaldes ud til Ponte Sant’Angelo et stenkast fra Vatikanet: Den døde er tilsyneladende bare endnu en forretningsmand, der ikke kunne klare den økonomiske krise. Et par dage efter findes liget af en kardinal med forbindelser til Vatikanbanken, og Scamarcio begynder at ane en sammenhæng. Men før han kan nå længere i sin efterforskning, bryder en mystisk amerikansk efterretningstjeneste pludselig ind og beordrer ham til at opgive sagen. Det står klart, at der er noget stort på spil.

Snart begynder foruroligende forbindelser til koldkrigstiden, USA’s skjulte krigsførelse, Vatikanets korruptionsskandaler og den italienske mafia at afsløres, og de politiske intriger kommer sivende ud af skabet. Men Scamarcio har ikke i sinde at lade sig true. Og med både kirke og stat imod sig må han hente hjælp fra sin dystre fortid for at opklare forbrydelserne, før han selv ender som et lig i floden.

OM FORFATTEREN

Nadia Dalbuono er uddannet i Oxford. Hun bor skiftevis i Norditalien og England. Før hun begyndte at skrive kriminalromaner, lavede hun i mange år dokumentarfilm for blandt andre BBC og National Geographic. I forbindelse med sit arbejde har hun rejst i hele verden og været bosat i Rom, hvor hendes indblik i det italienske samfunds skyggesider inspirerede hende til at skrive Fordærv.

SAGT OM 'FORDÆRV'

»Fremragende krimi om korrupte politikere og hæderlige politifolk i Italien. […] Dalbuono skriver godt uden for meget stuk og for mange klicheer. Det er en lise at læse en forfatter, som kan sit Italien som bagsiden af en pizza«.
Bo Tao Michaëlis, Politiken

 

»Et must på krimihylden«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

 

»Dalbuono har et skarpt blik for Italien. Man bevæger sig i smukke landskaber, gennem snævre romerske gyder og kaffeduftende cafeer. Men skønheden rives brutalt i stykker, og råddenskaben vælter frem. Det er effektivt, velskrevet og spændende. Hun kan noget af det samme som en velskrivende italiensk kollega, Gianrico Carofiglio, men der er mere smæk for skillingen hos Dalbuono«.
Bogblogger.dk

 

»Bogen er helt fantastisk, og slipper dig ikke på noget tidspunkt – heller ikke hvis du slipper den. Historien sætter sig fast, både fordi den er frygtelig, men også fordi den er så velskrevet. Sproget flyder nemt, og det er ikke svært at føle sig hensat til Italien«.
Boguglen

 

»Fordærv er atter en historie, der på en meget realistisk måde beretter om Italien og alle de rævestreger som er dagligdags politik. Den er kort sagt en beretning der sidder lige i øjet!«.
Krimi-cirklen.dk