Ole Clifford

En nervepirrende spændingsroman om tempelridderne og den hemmelige viden, de bragte hjem fra Det Hellige Land – og som har påvirket vores verdensforståelse helt frem til i dag. Ole Clifford har researchet i fire år for at kunne skrive Broderskabet, og bogen er spækket med finurlige detaljer, historiske hemmeligheder og tankevækkende indsigt – alt sammen som del af en spændende historie med et højt tempo, der gør bogen svær at lægge fra sig.                  

Broderskabet er bind to i Ole Cliffords populære kættertrilogi og dermed efterfølgeren til Katharerne. Tredje og sidste bind bliver Galileo, som selvudgives af forfatteren (se oleclifford.dk).

BAGSIDETEKST

PARIS, 1307. Frankrig er dybt forgældet. For at genoprette landets økonomi fordømmer kong Phillippe den rige tempelridderorden og konfiskerer dens besiddelser, og med henrettelsen af den sidste stormester sættes der punktum for tempelriddernes epoke. Ordensbrødrene forsvinder sporløst sammen med deres store formuer, komplekse banksystem og den hemmelige viden, de hjembragte fra Det Hellige Land.

700 år senere modtager hackeren Mikkel Halvorsen en kryptisk besked på sin telefonsvarer. Afsenderen er en italiensk rigmand, der ikke alene synes at have en næsten uhyggelig indflydelse, men også en dyb indsigt i Mikkels fortid. Han lokker Mikkel og hans partner, den tidligere astrofysiker Viktor Thomsen, til at acceptere en researchopgave for et schweizisk broderskab af anonyme milliardærer – Fraternité Croix Blanche.

Efterforskningen kompliceres af finanssvindel, mord og indviklede koder, men afslører efterhånden en gådefuld sammenhæng mellem Bornholms rundkirker, en mystisk tempelridderkirke i Montsaunès og flere andre historiske bygningsværker – en sammenhæng, der går fra middelalderens munkeordener og helt op til den moderne verdens magtelite. Sporet fører til et tophemmeligt bjergkompleks i Liechtenstein, og Mikkel og Viktor indser, at den gamle tempelridderorden måske alligevel ikke er uddød …

OM FORFATTEREN

Ole Clifford er født og opvokset i København, men har tilbragt mange år i USA. I 1995 flyttede han tilbage til Danmark, og han har siden 2002 været forfatter på fuld tid. Han har skrevet 11 romaner, hovedparten inden for spændingsgenren, blandt andet Det 11. bud, Shahens elefant og Flyspotteren.

ANMELDELSER

»[…] der er spænding til sidste side«.

- 5 stjerner, Bogpusheren.dk

»[...] en roman, der udfordrer den tålmodige læser, og som skal læses med anspændt opmærksomhed«

- Lolland-Falsters Folketidende

»[…] en værdig efterfølger til Katharerne, hvor man tydeligt fornemmer det enorme researcharbejde. Detaljerne, og beskrivelserne af fortiden og bygningsværkerne, sidder lige i skabet. Den vigtige vekselvirkning mellem fortiden og nutiden fungerer fint, og på trods af sin længde er bogen hurtigt læst, da spændingen, og de korte kapitler, gør, at læseren holdes ved ilden samtidig med at de historiske detaljer nydes. Præcis måden en historisk spændingsroman skal skrues sammen på«.

- Bibliotekernes lektørudtalelse

»Spændende på en måde, der kilder hjernen, uden at special effects er kommet på overabejde. Og apropos special effects – den serie måtte godt blive til film. Man kan kun glæde sig til Galileo [seriens bind 3]«.

- Søndagsavisen Fritidsnyt