Nadia Dalbuono

Fordærv er første krimi i serien om kriminalkommissær Leone Scamarcio, der har gjort op med sin mafiafamilie og er blevet en del af politiet. Scamarcio er en gudsbenådet efterforsker, men han er plaget af fortidens skygger, og hans baggrund giver ham mange fjender på begge sider af loven – men også en indsigt i de mørkere sider af samfundet, som mange af hans kolleger mangler. Bøgerne om ham er dunkle og ofte skræmmende fortællinger om det italienske samfunds underverden og de hemmeligheder, der lurer bag overfladen. Glæd dig til at læse den i januar 2018, og følg indtil da med på vores Facebook og Instagram.

BAGSIDETEKST

Kriminalkommissær Leone Scamarcio er søn af en mafiaboss, men han har vendt familieforetagendet ryggen. Han har nu sluttet sig til Roms politistyrke og er måske en af de sidste retskafne mænd tilbage i Italien.

Men da Scamarcio får overdraget nogle kompromitterende fotos af en højtstående politiker med besked om at ‘tage sig af det’, ved han, at han har problemer. Samtidig bliver en ung mand fundet myrdet i Rom, og på en strand på Elba forsvinder en amerikansk pige.

Som efterforskningen skrider frem, bliver det klart, at sagerne hænger sammen. Hver eneste forbrydelse er en tråd i et net af mørke hemmeligheder, der involverer nogle af landets mest magtfulde mænd. Scamarcio kommer ud på en hæsblæsende jagt, og han må ty til uortodokse metoder, hvis han skal have håb om at løse gåden i tide. Mens uret tikker, og hans egen fortid haler ind på ham, må Scamarcio følge de mørkeste understrømme i det italienske samfund – blot for at finde ud af, at prisen for sandheden måske er højere, end han er villig til at betale.

OM FORFATTEREN

Nadia Dalbuono er uddannet i Oxford. Hun bor skiftevis i Norditalien og England. Før hun begyndte at skrive kriminalromaner, lavede hun i mange år dokumentarfilm for blandt andre BBC og National Geographic. I forbindelse med sit arbejde har hun rejst i hele verden og været bosat i Rom, hvor hendes indblik i det italienske samfunds skyggesider inspirerede hende til at skrive Fordærv.

SAGT OM DEN ENGELSKE UDGAVE

»Fængslende … du kommer ikke til at kunne lægge denne nervepirrende fortælling fra dig.«
- The Sun

 

»Nadia Dalbuono befinder sig i samme klasse som Donna Leon, Michael Dibdin og Tobias Jones, og hun har skabt en medrivende thriller med en fascinerende
og sympatisk politihelt […] gennemført læseværdig og tankevækkende.«
- Crime Fiction Lover

 

»Nadia Dalbuono skriver med både outsiderens distance og den indfødtes forståelse. Ligesom Donna Leon har Dalbuono et skarpt blik for den frygtelige stagnation og amoralskhed, der præger systemet […] en spændende og fængslende læseoplevelse«.

- Crime Squad

 

»En foruroligende detektivroman og thriller, der foregår midt i det mørkeste indre af det korrupte politiske system i Italien«.

- Daily Telegraph

 

»En virkelig god debutroman […] Plottet er dunkelt og indviklet, tempoet er højt og karaktererne velskrevne, ambivalente og kompromitterede«.

- Auckland Herald

 

»En professionel og imponerende tur ind i krimigenren […] Kriminalkommissæren her har mange flere romaner tilbage i sig«.

- Canberra Times

 

»Har Donna Leon mon fundet sin ligemand?«

- Lovereading.co.uk