Naomi Alderman

Pludselig – i morgen eller dagen efter – opdager alle verdens teenagepiger, at de har fået kraften; evnen til at give dødeligt stærke elektriske stød. Skridt for skridt bliver magtbalancen mellem kønnene vendt på hovedet, og det bliver startskuddet til en verdensomspændende revolution.

Til at begynde med sker forandringerne i det små. En kvindelig borgmester indser, at den fysisk overlegne kvinde måske kan komme langt i politik. Datteren af en britisk mafiaboss tager en hævnaktion i egne hænder, og en teenagepige, der hører stemmer, får endelig mulighed for at flygte fra misbruget i sin plejefamilie. Men andre steder i verden er omvæltningen mere dramatisk. I Moldova tager tidligere sexslaver kampen op mod den systematiserede menneskehandel, og i Indien og Saudi-Arabien gør kvinderne oprør mod århundreders undertrykkelse. En ung nigeriansk journalist dokumenterer det hele – også, da mændene svarer igen.

Kraften er et portræt af fire liv, der ændres dramatisk, og af et verdenssamfund i radikal forandring. Det er et provokerende, tankevækkende og overraskende morsomt stykke dystopisk litteratur, der på én og samme tid beskriver en chokerende alternativ virkelighed og afslører vores egen verdens skyggesider.

Kraften er solgt i mere end 230.00 eksemplarer alene i Storbritannien og oversat til 23 sprog – nu også dansk. I denne prisbelønnede moderne klassiker skildres et samfund som vores, hvor magtbalancen mellem kønnene forrykkes, og der sættes spørgsmålstegn ved den verdensorden, vi kender. En hæsblæsende, uhyggelig, humoristisk og hele tiden tankevækkende fortælling om, hvordan alt kunne være anderledes.

OM FORFATTEREN

Naomi Alderman er en prisvindende britisk forfatter. Hun er professor i Creative Writing på Bath Spa University, laver radioudsendelser for BBC og er fast skribent på The Guardian. Foruden at have skrevet fire store romaner har hun udgivet et hav af noveller og udviklet adskillige online-spil. I sit forfatterskab har hun haft et længere mentorforløb med Margaret Atwood, og hun har vundet flere priser, blandt andre den prestigefulde Bailey’s Prize for Fiction for Kraften, der også er udnævnt til Foyles’ Fiction Book of the Year og en af Amazon.com’s Best Books of 2017.

SAGT OM DEN ENGELSKE UDGAVE

»Elektrificerende! Chokerende! Den vil slå benene væk under dig! Og så vil den få dig til at tænke lidt mere – over alting.«
- Margaret Atwood

 

»Intelligent og skræmmende … En klassiker … Det er svært at forestille sig, at den nogensinde ikke har fandtes.«
- Joss Whedon

 

»Romanen er bygget op som en stor, fræk, tempofyldt, stofpåvirket, vidtberejst thriller … men den er også uendeligt nuanceret og tankevækkende, og den fletter en elegant og effektiv skrivestil sammen med smukke overvejelser om magtens, mulighedernes og forandringens væsen … Kraften er en øjeblikkelig klassiker inden for spekulativ litteratur.«
- The Guardian

 

»Indsigtsfuld, nervepirrende, sjov og velskrevet … seriøs feministisk science fiction, der aldrig bliver kedelig eller belærende, men præsenterer sine synspunkter gennem en veldrejet og fængslende historie.«
- The Telegraph

 

»Kraften er vor tids Tjenerindens fortælling

- The Washington Post

 

Nysgerrig efter mere? Du kan finde engelsksprogede anmeldelser af bestselleren online hos blandt andre The Guardian, Vogue og The Washington Post.