Naomi Novik

Temeraire er bind 1 i en serie af fantasybøger, der i manges øjne har klassikerstatus – og nu er første bog endelig udkommet på dansk. Serien foregår under Napoleonskrigene og kombinerer grundigt researchet historie og en meget livagtig skildring af livet i 1800-tallets England med humor, vid og drager – ikke mindst drager. Det er troværdigt og opslugende, og det er fantasy, når det er allerbedst.

Læs Temeraire, hvis du er til drager og fantasybøger med action og spænding – til dristige flyvemanøvrer, storslåede luftslag og udspekuleret krigslist – men også, hvis du værdsætter gode personportrætter og kan lide at opleve, hvordan karakterer vokser og udvikler sig sammen. Læs den, hvis du går og savner noget at læse efter Game of Thrones- eller Eragon-bøgerne, eller hvis du leder efter en fantasybog for voksne og unge, der ikke kun er sjov og spændende, men også velskrevet, tankevækkende og – på alle måde – dragende.

BAGSIDETEKST

Temeraire handler om dragen Temeraire og hans kaptajn Will Laurence, som sammen må kæmpe for England, mens Napoleonskrigene hærger.

Laurence har været til søs siden sin tidligste ungdom og er glad og tilfreds med sin kaptajnstilling, sit skib og sit velordnede liv. Men da hans mænd kaprer en fransk fregat og beslaglægger dens dyrebare last, et uudklækket drageæg, river skæbnen Laurence bort fra havet og af sted mod en usikker fremtid – og et uventet nyt venskab med et ganske særligt væsen.

Sammen med Temeraire bliver Laurence optaget i det britiske luftkorps, hvor både drage og kaptajn ikke blot skal vænne sig til et helt nyt liv, men også i al hast må lære de mange vanskelige flyvemanøvrer, der kræves for at føre krig højt til vejrs. For Napoleon planlægger at bruge Frankrigs dragestyrker til at invadere England.

OM FORFATTEREN

Naomi Novik er født på Long Island, USA, i 1973. Hun er uddannet fra Brown og Colombia University og vandt med Temeraire i 2007 prisen Compton Crook Award for bedste roman i kategorien fantasy og science fiction.

ANMELDELSER

»Det er så absolut en klassiker indenfor fantasygenren som nu endelig er blevet oversat til dansk. Det er et uhyre spændende og velskrevet værk. […] Et værk som hører til på fantasy-hylden og kan læses med begejstring af både børn og voksne«.
- Bibliotekernes lektørudtalelse

 

»Første bind i Temeraireserien er Naomi Noviks debutroman – og hvilken debut! Hun har formået at skabe en troværdig genfortælling af Napoleonskrigene med drager, uden at det virker forceret eller dumt. [...] Med tre ord er Temeraire episk, rørende og morsom«.
- 5 stjerner, Fyns Stiftstidende

 

»Bogen kørte som smurt, den blev aldrig kedelig, og jeg nød hver en sætning. [...] Bogen får min klareste anbefaling til de, der trænger til godt sammenskruet fantasy med et fantastisk twist af humor!«
- 5 stjerner, deungesord.dk

 

»[…] en af de bedste fantasy-romaner, som jeg har læst i meget lang tid […] jeg vil klart anbefale den til alle, som har en smag for spænding, eventyr og ikke mindst drager!«.
- 9 af 10 stjerner, Bookeater.dk

 

»Aldrig før har jeg følt, at jeg fløj rundt i de højere luftlag, som da jeg læste denne bog. […] Novik formår at give læseren en god blanding af spænding, venskab og kærlighed i denne bog, og det var svært at forudse, hvad der ville ske i næste kapitel«.

- 4 stjerner, Bogrummet.dk

 

»Temeraire er en fantastisk læseoplevelse, og er man interesseret i historie, eller elsker man bare drager, så vil man også elske den her bog, som virkelig er en anderledes og spændende fantasyfortælling. Jeg anbefaler den på det varmeste«.
- Kirsten Bloch, Læsehestmedfantasy.blogspot.dk